261551.jpg

Ohje on n. kolmevuotiaalle. Pituus 39cm, etukappaleen leveys kainaloiden alta 39 cm, hihan sivupituus 26 cm.

Langat
Tiheys 24s/ 10 cm, puikot 3 - 3½
Tiheyteen sopivaa lankaa (Omassani langat sekalainen kokoelma,  Gjestalin Maijaa (ruskea ja keltainen), Novitan Nallea (vaalean ruskea), Merinoa (valkoinen) ja Floricaa (tumman harmaa))
Ruskea <100g
Vaaleanruskea <100g
Pikku kerät valkoista, keltaista ja tumman harmaata

Takakappale
Luo ruskealla 94s ohuemmille puikoille ja neulo 1o, in joustinneuletta 4cm. Vaihda työhön paksummat puikot ja jatka sileää neuletta. Kun työn pituus on 12 cm aloita kuvioraita ruutupiirroksen mukaan. Jatka sileää vaaleanruskealla. Kun kappaleen pituus on 22 cm tee kavennukset kädentietä varten. Päätä työn kummassakin reunassa joka 2. kerroksella ensin 2x2s, sitten 4x1s. Kun työn pituus on 37cm, päätä keskimmäiset 16 s pääntietä varten ja neulo kumpikin olka erikseen. Päätä pääntien reunasta vielä joka 2. kerroksella 1x 4s ja 1x2s. Päätä loput silmukat kerralla.

Etukappale
Neulo kuten takakappale mutta aloita pääntien kavennukset kun työn pituus on 33 cm. Päätä keskimmäiset 12 s ja neulo kumpikin olka erikseen. Päätä pääntien reunasta vielä joka 2. kerroksella 1x3s, 1x2s ja 3x1s. Päätä loput silmukat kerralla kun kappaleen pituus on sama kuin takakappaleella.

Hihat
Luo ruskealla 48s ohuemmille puikoille ja neulo 1o, in joustinneuletta 4cm. Vaihda työhön paksummat puikot ja jatka sileää neuletta. Lisää samalla joka 4. kerros kummassakin reunassa yksi silmukka. Kun työn pituus on 14 cm aloita kuvioraita ruutupiirroksen mukaan. (Muista jatkaa lisäyksiä!) Jatka sileää vaaleanruskealla. Kun työssä on 78 s ja kappaleen pituus on 26 cm aloita kavennukset hihan pyöriötä varten. Päätä joka 2. kerroksella kummassakin reunassa 7x4 s. Päätä loput 22 s kerralla. Tee toinen hiha samoin.

Viimeistely
Ompele toinen olkasauma ja poimi pääntien reunasta ohuemmille puikoille silmukat kaulusta varten. Mulla niitä näytti tulevan 78, ehkä muutama enemmänkin olis voinut olla. Neulo joustinta 6 krs:ta, vaihda paksummat puikot ja jatka sileää oikeaa n 2,5 cm. Päätä silmukat löyhästi.

Kuvioraita

261607.jpg

Mallikerta on 12 s. Aloittamalla kuvion oikeasta reunasta kuvio tulee vartalo-osassa suurinpiirtein symmetrisesti. Hihassa piti aloittaa 5 s päästä reunasta. Jos haluat kuvion jatkuvan sivusaumoissa katkeamatta lisää sekä etu-, että takakappaleelle 4s tai vaihtoehtoisesti kavenna 8s. Tämä tietysti vaikuttaa hieman mitoitukseen, muttei mitenkään ratkaisevasti. Kannattaa tehdä ainakin jos neuloo alaosan pyörönä.

Kuviossa krs:lla 16 on käytössä 3 väriä. Itse tein niin, että työssä oli vain kaksi väriä, keltainen ja harmaa ja nostin valkoisen silmukan neulomatta. Lisäksi kiersin nostetun silmukan kohdalla harmaan ja keltaisen langan keskenään.  Näin nurjalle ei tule pitkiä lankajuoksuja.