Se on valmis, se on iso, se on ihana. Se on lämmin, se on kevyt, yhtäaikaa monikäyttöinen ja täysin hyödytön vaatekappale. Sitä oli todella mukava tehdä.

741498.jpg

Lanka Ohut Pirkkalanka, yhteensä 424g
Puikot 3 mm bambu pyöröt, ensin 80 cm sitten 120cm
Malli Pricilla Gibson-Roberts 'Swedish Heart-Warmer Shawl' Handknit Holidays-kirjasta, hieman sovellettuna

Ensimmäinen muutos oli lanka (ohjeen lanka oli liian hankalasti hankittavaa). Alkuperäisessä ohjeessa oli neljää eriväristä lankaa, pätkävärjättyjä, minulla värejä on 8, 2 tummansinistä, 2 punaista, 2 keltaista, kirkkaan sininen ja tummanvihreä. Osa löytyi ennestään, osa tätä varten hankittuja.

741451.jpg

Tummansininen lanka loppui niin, että noita ruuturivejä tuli vain kaksi eikä kolmea kuten ohjeessa. Loputkin ruuturivit tein sit kahdella. Muuten seurasin mallia melko tarkasti. Alemmat tupsunauhat kuuluivat ohjeeseen, ylemmät lisäsin helpottamaan päällä pysymistä.

Tein muuten kokonaan kirjoneuleella, kiertäen lankoja nurjalla lankajuoksujen pitämiseksi maksimissaan 5 silmukan mittaisina. Kyllähän se oikealla puolella näkyy jos tarkasti katsoo, mutta näin nurja puolikin on minusta tasaisen kaunis.

741465.jpg

Puikoista vielä yksi huomio: tässä työssä bambut toimi paremmin kuin metalliset. Yleensä pidän metallipuikkojen liukkaudesta, mutta tällä kertaa ne olivat vähän liiankin liukkaat, kirjoneule kun kuitenkin  vähän hidastaa.