Tämän aiemmin valmistuneen kaveriksi on nyt valmistuneet nämä:

294605.jpg

Vähään aikaan en ajatellut pipoja väsätä, paitsi että isännälle ehkä sittenkin... pesunkestävälle bitinviilaajalle tämä olis niiiiiin hyvä, mutta kaulaliinaa hän ei käytä, pipona tuollaisen kuitenkin tahtoisi. Niin ja niitä ykkösiä ja nollia ei sit heitellä summanmutikassa, vaan niissä pitäis olla jokin 'järkevä' sanoma esim. etunimi unicodena tai asciimerkkeinä. Pannaan mietintämyssyyn hautumaan. 

Pääkallopipon esittelinkin jo aiemmin ja kukkapipo on samaa sarjaa eli kaksinkertaista Nallea seiskaveikkakirjailuilla. Sen verran tavoilleen piti olla uskollinen, että minähän en kahta samanalaista tee (saati sit neljää...) ja noissa pipoissa on kaikissa erilaiset kavennukset päälaella. On kuudella (4,5) ja kahdeksalla säteellä (2,3), toispuoleisesti (3,4) ja symmetrisesti (2,5) ja sit yks ihan ilman säteitä (1). (Ja se kuvasta puuttuva versio oli kuudella säteellä, alkuun yhdellä välikerroksella, sitten ilman.) Alta niitä voi koittaa zoomailla. (Ja siihen viimeiseen ruutuun (6) halus mun 'mallinukkekin' päästä kuvaan!)

294666.jpg

96 silmukkaa oli hyvä määrä sillä siitä sai monenlaiset tasaiset kavennukset. Viimeinen pipo on tehty 92 silmukalla ja se piti kaventaa pois vähän eritavalla. Neuloin ensin nurjat silmukat nurin yhteen, seuraavalla kerroksella nurja ja oikea oikein yhteen. Sit kaikki silmukat 2o yhteen, yksi välikerros kaikki oikein, jälleen kaikki silmukat 2o yhteen, ja lanka loppujen läpi kerralla. Päähän se asettuu melko kauniisti, vaikka tyhjänä vähän tursottaakin.

Vaikka silmukkaluku onkin muissa sama, kokoeroa noihin on saatu korkeutta säätämällä. Testasin jopa meidän pienipäiselle 10 kuisellekin: 4 sentin taitos alareunaan ja täydestä olis mennyt.

Kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen kokeilu: ainoastaan yhden version purin kokonaan pois. Suosikkiani en kuitenkaan yrityksestä huolimatta osaa oikein nimetä. Ehkä se on joku noista 8 säteisistä ja epämääräisemmälle silmukkaluvulle tuo säteetön versio on tietysti ihan käypä.