Ideointi- ja mallitikkuvaiheen (23s & 32krs = 10 cm) jälkeen päästään siihen helppoon osuuteen eli neulematematiikkaan. Toiset tuottavat ideointivaiheesta kuvia, mutta mä saan näköjään aikaiseksi vain tämmöistä. (Joku on vähän liian insinööri?)

841320.jpg

Kaavakuvasssa näkyvät siis halutut mitat ja niitä vastavat silmukka- ja kerrosmäärät. Kerrosmäärät lasken lähinnä silloin kun haluan jotkut lisäykset tai kavennukset jakautumaan tasaisesti. Siis käytän mieluummin arvoa 'joka 20 krs' kuin 'joka 6. cm'.

Kuvassa punaisella rinkulalla on merkitty alkuarvaus hihan pituudelle ja vihreällä omalla 'apinakertoimellani' päivitetty pidempi mitta. Mittakuvat syntyvät usein niin, että otan jonkin valmiin ohjeen kaavakuvan pohjalle ja niitä sit vertaileen valmiisiin neuleisiin ja omiin mieltymyksiini. Esimerkkinä alla tämän neuleen pohjakuvia.

841323.jpg

Alla havaintoesimerkki hihan pyöriön kavennuksista. Tuo 16 cm pyöriön korkeutena on kyllä vähän enemmän, mitä yleensä olen tehnyt (14 - 15 cm), mutta ajattelinpahan kokeilla.

841321.jpg

Tällaiset kuvat multa löytyy tosi monista neuleistani (sama suttuvihko) ja niiden perusteella pystyisin luultavasti kirjoittamaan ohjeet. Mitä olen muuten monestikin harkinnut, julkaisutapa vain mietityttää.

Aloitin takin neulomisen hihoista, koska sillä suunnalla haluttu lopputulos oli parhaiten tiedossa. Alla tunnelmoi aamuauringossa hotellin ikkunalaudalla hiha numero 2. Lentokoneeseen piti valita jotain muuta neulottavaa, sillä mallitilkkuvaiheessa kävi hyvin selväksi, että Vilpertti ei tykkää bambupuikoista. (Juu, olen työmatkalla.)

841317.jpg