Kirjoittaja on 32-vuotias hiljakkoin haukiputaalaistunut DI. Lapsia löytyy kaksi, Aaro ( 01/02) ja Vappu (01/06). Perheeseen kuuluu myös DI isä. Omakotitalossa asutaan ja meillä on farmari Volvo. Oikea insinööriperheen perikuva siis. Vain koira puuttuu. Tämän vuoden alussa palasin töihin ja se näkyy varmasti tässä blogissakin... työnteko haittaa harrastuksia.

Käsitöiden lisäksi harrastan monenlaista liikuntaa, mm. ratsastusta, jumppaa, talvisin hiihtoa ja lumilautailua, lenkkeilyä - jos ehdin. Pianoa soittelen omaksi ilokseni, kitarankin omistan.

Käsillään?

Niin, teen käsilläni melkeinpä mitä tahansa - paitsi kävelen. Pääasiassa neulon ja ompelen, välillä muita tekniikoita kokeillen ja mukaan sotkien. Rakastan mallilehtiä ja ohjekirjoa, mutta aika harvoin tulee tehtyä mitään suoraan mallista. Yleensä prosessi lähteekin liikkeelle materiaaleista. Kiertelen lanka- ja kangaskauppoja ja hypistellessäni niitä ihanuuksia alkaa mielikuvitus laukata. Sit etsitään sopivaa mallia, muutetaan vähän sieltä, pikkuisen täältä... neulojana tärkein apuvälineeni on mittanauhan lisäksi laskukone.

Lisäksi tunnustan sairastavani pahanlaatuista käsityötarvikkeiden hamstraus -tautia eli menen sekaisin ihanista kankaista ja langoista ja omistan niitä ihan liikaa. Kohtuu yleinen suhde on 1:3 eli tarkoitus on ostaa kangas tai langat yhtä työtä varten, mutta kotona huomaan kassista löytyvän tarvikkeet ainakin kolmeen, joista ainakin yksi on sarjaa oli pakko ostaa, mutta mitä ihmettä tuosta tekis.

Otan mielelläni vastaan kommentteja ja vastailen kysymyksiin malleihin liittyen. Mistä löytyy alkuperäinen ohje, miten muutettu jne.