Nyt on sit jotain valmistakin. Toisin sanoen heinäkuun UFO läjä on hävitetty.

Tuli tarvis saada juhlakäyttöön toiset röyhelövillikset. Ekat jos kastuu, niin hameen alta vilkkuu sit hahtuvat. ;-)  Royhelövillikset #2 valmistui Kestovaippakaupan myymästä luomumerinosta:
136259.jpg
TinyBirdsin ohjetta mukaillen, mutta suljettuna neuleena sukkapuikoilla. Jalansuun malli on hieman erilainen ja röyhelöt tehty neulomalla eikä virkkaamalla (ihan vaan siitä syystä, etten löytänyt siihen hätään muka virkkuukoukkua).

Pitkälahkeiset villikset ohuesta, yksinkertaisesta kampavillasta:136260.jpg

Lanka tarttui mukaan Ranualta, eläinpuiston viereisestä käsityöläisten myymälästä. Malli on periaatteessa sama kuin näissä, mutta mallitilkku teki mulle taas tepposet: ei ole eka kerta, kun varsinainen työ on huomattavasti tiukempaa käsialaa, kun mallitilkku! Nää on siis enenmpi sellaiset tyköistuvat, alushousumaiset. Lisäerikoisuutena kokeilin kiinteää lisäimua. Eli koska housut ovat muuten niin ohuet lisäsin haaraosaan vahvikkeen. Tältä se näyttää sisäpuolelta:

136262.jpg

Jep, ja eka kertaa kokeilin lanoliinitusta pesukoneessa, eli lisäsin lanoliiniliuoksen huuhteleainelokeroon. Ainakin käteen tuntuu hyvältä. Helpottaa kyllä villahousujen pesua huomattavasti.

Ja vielä samaisesta villalangasta sukat:
136258.jpg
Lapaset, ehkä jopa pipo tulossa *joskus.

Sit vielä tämäkin sai vetoketjunsa:
136705.jpg
Valkoinen lanka Novitan Merinoa ja vaaleanpunainen Sandnesin Smarttia, malli oma.