Maanantaina oli postilaatikossa saapumisilmoitus ja postista annettiin käteen tämä:

801947.jpg

Ja sisältä paljastui kuusi Vilperttiä.

801949.jpg

Eli lankaa kerälle ja mallitilkkua tekemään. Tein kaksi tilkkua, joista toinen pääsi jo pesuun huovutuskäyttäytymisen selvittämiseksi. Neulepinta oli kyllä sinällään jo todella mukavan oloinen, mutta halusin kuitenkin kokeilla kevyttä huovutusta.

Seuraavat mallitilkut teinkin sit eri langasta säästääkseni tuota niukahkosti varattua Vilperttiä. Jännä homma, että vaikka tiheyteen sopivaa jämälankaa löytyy varastoista vaikka kuinka paljon, ei oikein mitään raaskis ottaa käytöön, kun juuri sitä väriä saattais tarvita jossain kirjoneuleessa tai tehostevärinä.

Kokeilin siis erilaisia neuleeseen tulevia yksityiskohtia. Aika monta kokeilua tuli purettuakin, mutta alla muutama.

812516.jpg


Numerolla 1 esiintyy huovutettu Vilpertti. Ihanan pehmeä, mutta ehkä kuitenkin tälläkertaa liian paksu. Hieman kevyempää huovutusta vois vielä kokeilla. Tämä kävi siis ihan normi 40 pesun. Numero 6 on samaista lankaa pesemättä ja väriero on oikeasti ehkä jopa isompi kuin kuvassa.

Numero 2:n innoittajana toimi Nicky Epsteinin Knitting on the Edge kirja joka saapui postissa tällä viikolla. Tämä on tosi vahva kandidaatti, kunhan sais ratkaistua vetoketjun kiinnytyksen tuon taitellun reunan osalta.

Numero 3 on ilmoittanut haluavansa kämekkäiksi tai lapasiksi., 4 puolestaan väittää olevansa pipo. 5 mallineule löytyi myös Epsteinin kirjasta, mutta huomautti toimivansa paremmin paksummassa langassa.

Alkuperäistä ideaa "aukileikatusta" neuleesta en oikein saanut toimimaan haluamallani tavalla, mutta noissa tilkuissa 2, 3 ja 4 on osittain samaa ideaa, eli kaksi kerrosta päällekäin.

Harkinta jatkuu.