924754.jpg

Lanka Valkoinen ja beige Novitan Merinoa, vaaleansininen Sublimen merinoa ja harmaa jotain tuntematonta, epäilen Nalleksi. Keräilyerät lankakopan pohjalta, yhteensä 116g.
Puikot 3½ mm
Malli Baby Surprise Jacket, Elizabeth Zimmerman

Törmäsin tuohon malliin ensimmäisen kerran muutama viikko sitten jossain päin blogistaniaa ja siitäkös syntyi suorastaan pakkomielle, ihan pakko päästä tuohon käsiksi. Takki on siis tehty yhtenä kappaleena, ainoastaan olkasaumat on ommeltu.

Malli löytyy nettilähteiden mukaan muutamastakin Elizabeth Zimmermanin kirjasta, mutta en onnistunut löytämään niitä, ainakaan järkevään hintaan. Schoolhouse Press myy mallia, mutta toimituskulut yhdestä paperiarkista olivat jokseenkin tähtiteteelliset. (Nyt oli näköjään ilmestynyt sivulle maininta, että todelliset kulut saattaa olla pienemmät, kuin laskussa mainitut.) Onneksi Ruotsinmaalta löytyi lopulta ohje järkevillä postikuluilla.

Malli on suorastaan nerokas: hauska tehdä ja mainio tapa käyttää langanloppuja. Tilasin samalla kertaa ohjeen myös aikuisen takkiin - tai paremminkin se on kaava, jolla voi tehdä minkä kokoisen takin tahansa - joten luulenpa että tämä takki ei tule olemaan viimeinen lajiaan. Pitäisi vain saada paremman värisiä jämälankoja!