Edit: langankulutus lisätty

Vihdoinkin saan aikaiseksi esitellä tämän (ihanuus valmistui jo viikonloppuna, juuri sopivasti talven ensimmäisiin paukkupakkasiin). Valitettavasti en jaksanut alkaa pukeutumaan kuvausta varten, tuo valeanpunainen aluspaita ei ehkä ole ihan paras mahdollinen, kotihousujen nypyt ei sentään näy.

Lanka on niin ihanaa, takki on päällä kuin... kesäpäivä. Lämmin ja pehmeä, suorastaan hyväilee. Ainoa mikä pelottaa, että paluuta halpislankoihin ei enää ole. Varsinkin kun nuo Sublimen langat oli tulleet paikalliseen lankakauppaan enkä ole enää nettitilausten varassa. (Ei, Haukiputaalla ei harmikseni ole oikeaa lankakauppaa, paremman puutteessa kutsun siis Oululaisia paikalliseksi.)

370648.jpg

367930.jpg

Lanka Sublime Extrafine Merino DK, väri 07, karvan verran alle 750g
Puikot 3½ ja 4
Malli omasta päästä

(Vetoketju ei oikeasti ole noin erivärinen, kuin miltä kuvasta näyttäisi.)

Sit muutama sananen neuleen yksityiskohdista.

Vetoketujun kiinnitin nurjalle taittuvaan reunuksen ja ensimmäistä kertaa eläissäni kiinnitin vetoketjun ompelukoneella, tähän asti olen aina ommellut käsin. Se onnistui ihan hyvin, varsinkin kun ompelin ennen taitoksen kiinnittämistä, eli koneompeleet ei näy oikealle puolelle.

Sama reunus jatkuu sit hupun reunassa. Hyvä puoli oli se, että reunus tuli samalla kun huppukin, huono puoli se, että reunaa ei voinut kiristää muuten kuin laittamalla kiristysnarun. No, tulipahan käyttöä myös vuodenvaihteessa tilaamalleni lelulle eli neulemyllylle. (Siis sellainen veivattava härveli, jolla saa aikaan i-cordia.) Kiristystä huppu kaipasi, sillä höyrytyksen jälkeen se oli kuin olikin hieman liian iso. Eka versio oli aivan liian iso, toinen hieman pieni - tosin olis luultavasti sittenkin ollut just täydellinen viimeistelyn jälkeen. Kolmatta kertaa en kuitenkaan enää purkanut.

Taskut on pienet, juuri ja juuri kännykän kokoiset. Ne on toteutettu niin, että jätin reunasta silmukat odottamaan, lisäsin taskunsuuhun taitoksen verran silmukoita ja neuloin keskiosan ensin, kavennellen silmukoita ensin joka toisella kerroksella, sitten joka neljännellä -> vino, kaareva taskunsuu. Sit poimin resorin reunasta nurjalta taskupussia varten silmukat. Sopivalla korkeudella otin mukaan reunassa odottavat silmukat ja neuloin taskunsuun yläreunaan asti ja yhdistin reunan ja keskiosan. Taskunsuun taitteen silmukat päätelin pois ja taskupussin neuloin kiinni etukappaleeseen neulomalla aina yhden silmukan kummastakin oikein yhteen. Ommeltavaa tähän taskuun jäi siis kaksi pystysaumaa ja taskunsuun taite. Aavistuksen isommat (syvemmät) olis saaneet olla, mutta menee noinkin.