Kolmas päivä menossa 'kommentoin kaikille' harjoitusta. Viikonloppuna en ole koneen äärressä, joten nyt lienee hyvä aika tehdä pieni yhteenveto havainnoistani.

- Aivan täysin en pystynyt haasteeseeni vastaamaan, mutta melko hyvin kuitenkin. Ihan muutamassa blogissa kävi niin, ettei mulla kerta kaikkiaan ollut mitään sanottavaa, enkä halunnut jättää pelkkää hei kävin täällä -tyyppistä viestiä blogiin, jota jo joskus aiemmin olen kommentoinut.

- Blogien kommentoiminen hidastaa melko lailla listan läpikahlaamista. Toisaalta sain kyllä suurinpiirtein suosikkilistalla päivittyneet läpikäytyä enkä mielestäni käyttänyt koneella juuri sen enempää aikaa kuin normaalistikaan. Eli lähinnä se on henkinen rasitus, ei voi vain aivan aivottomana surffailla (mikä sekin on toki joskus aika kivaa).

- Kirjoittamistani kommenteista tein huomioita siitä, miksi luen käsityöblogeja. Tärkeimmäksi motivaatioksi nousi inspiraation ja uusien näkökulmien hakeminen. Ainuttakaan pitsihuivia en ole edelleenkään neulonut, mutta vakavasti harkitsen jo neulottua/ virkattua laukkua. Monesti tosin riittää kun saa kehitellä ideoitaan toisten tekemisten pohjalta, ja hyvä niin, sillä millään en ehdi kaikkia toteuttaa, sen verta vilkas mielikuvitus mulla on.

- Millaisista blogeista sitten pidän eniten? Varmasti eniten nautin kauniista kuvista. Toinen kiinnostava seurattava on suunnittelu/ toteutus prosessin kuvaus (Yksi hieno esimerkki on Tikrun fair isle bias, vaikkakin tästä raportoitiin jo ennnen tätä tarkkailujaksoa). Ja toki koko homman punaisena lankana toinen toistaan mahtavammat taidonnäytteet. Ja lisämausteena joukossa on muutama todella taitava kirjoittaja ja ajattelemisen aihetta antavia helmiä.

- Mitä sitten jäi/ jätin sanomatta? Pari kertaa kävi ehkä niin, että esitelty työ aiheutti ensireaktiona kulmien kurtistelua. Joko lanka, tekniikka, kokonaisuus tai joku muu juttu ei miellyttänyt. En kuitenkaan katsonut tarpeelliseksi sanoa sitä ääneen. Miksi pahoittaisin jonkun tuntemattoman ihmisen mielen? Tai miksi sanoisin, että olipa tylsä kirjoitus? Tuskin välittäisin sellaista itsekään kuulla. Eiköhän suurimmalla osalla kuitenkin ole blogin pitämiseen jokin muu motiivi, kuin minun miellyttämiseni. ;-)

Ja lopuksi vielä toinen kuva neulojan tyttärestä:

463408.jpg

Tuo joka tuossa kädessä viuhuu on 3½ mm bambupyörö. :)