Ilu aloitti, minä seuraan perässä. Mietin hetken myös jonkin jo valmistuneen neuleen valmistumisen kuvaamista, esim. tämän, tai tämän mutta tavallaan pidin Ilun uhkarohkeasta lähetymistavasta.

"Kerron tämän yhden neuleen synnystä kaiken. Senkin ja silläkin riskillä, että tai jos siitä tuleekin UFO ufopaljouteni jatkoksi."

Minun seuraava neuleeni on villatakki. Lämmin, mutta riittävään ohut sisäkäyttöön ja toisen takin alle, omaan käyttöön tulossa eli ei mitään runsaita pitsejä eikä hörhelöitä. Tähän saakka pääseminen on jo pitkän kiertelyn ja kaartelun tulos, vahvoina kanssakilpailijoina mm. kesätoppi, kesäneule, pitkä ja paksu syysvillatakki (joka ei varmasti mahdu minkään toisen takin alle...). Kesä on kuitenkin sen verran lopuillaan, että päätin luopua kesäneule ajatuksesta tai oikeamin siirtää sen ensikevääseen.

Ensimmäisenä iski materiaali: mä haluun villa-pellavaa. Ikinä en ole sellaista neulout eli nyt olis varmaan hyvä aika. Tilasin lankanäytteet sekä Vuorelman Vilpertistä, että Raijan Aitan Wolli villa-pellavasta. Muutenkin pellava tuntuu olevan tällä hetkellä pinnalla, niin sekoitteena, kankaana kuin lankanakin.

Sitten tuli mielikuva hmm... voiko sanoa vaatteen olemuksesta? Hieman muotoiltu perustakki istutetulla hihalla ja ehdottomasti vetoketju, luultavasti pyöreällä kaula-aukolla, ei kauluksia. Ei palmikoita. Ja väri olis 'melkein musta' ehkä tumman harmaa. Todellakin mielikuva, näen kuvan  mielessäni ja pikkuhiljaa pureskelen sitä, analysoin yksityiskohtia, vieläkään ei kaikki ole ihan selvillä.

Mun mielestä neuleessa pitää olla joku 'juttu', että sen viitsii ylipäänsä tehdä. Tähän ajattelin kokeilla jotain, jota jo kesätopin kauluksessa käytin, tällä kertaa kuitenkin niin, että alta paistaa toisen värinen neule.

Tässä vaiheessa oltiin niin pitkällä, että tilasin langat. Voiton vei Vilpertti, koska siinä oli parempi musta väri. Mustalle kaveriksi valitsin ruskean. Langan menekkiä arvoin ja päädyin täysin vasten tapojani tilaamaan pienemmän määrän kahdesta vaihtoehdosta. (Mutta voih, Vuorelma lomailee 16-29.7.2007, edelleen siis odotellaan pakettia.)

Lisää aiheesta, kuvien kera, kunhan langat kotiutuvat.

Lopuksi heitän yleisen haasteen: kertokaapas omista neuleistanne ja niiden synnystä. Tai mikäli olette niin jo tehneet laittakaa linkki kommentteihin. Tältä istumalta tulee mieleen ainakin Tikrun fair isle bias, ja Mielityn beige villatakki, myös Adelheidilla oli keväällä vastaavan tyyppinen sarja.